‘Ongezonde werknemer werkt 2,5 jaar korter’ - Verzuim Veiling
Onderuitgaan op de werkvloer was in 2014 de meest genoemde oorzaak van arbeidsongevallen die leidden tot een verzuim van vier dagen of meer. Dat blijkt uit onderzoek van CBS. Ook letsel dat anderen toebrengen (bedreigen, bijten en schoppen) wordt vaak genoemd.
arbeidsongevallen, verzuim, onderzoek, letsel, ondervraagden,
16930
post-template-default,single,single-post,postid-16930,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

‘Ongezonde werknemer werkt 2,5 jaar korter’

‘Ongezonde werknemer werkt 2,5 jaar korter’

werknemersOngezonde werknemers denken hun huidige werk slechts tot een leeftijd van gemiddeld 62,5 jaar te kunnen volhouden. Dat is ruim 2,5 jaar korter dan werknemers die een goede gezondheid ervaren, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het statistiekbureau deed onderzoek onder werknemers van tussen de 45 tot 65 jaar. Bijna een kwart (23 procent) van de ondervraagden gaf aan een minder goede gezondheid te hebben. De leeftijd waarop mensen daadwerkelijk met pensioen gaan, ligt nu gemiddeld op 64 jaar en vijf maanden. De AOW-gerechtigde leeftijd bedraagt momenteel 65 jaar en negen maanden.

Kortere werkweek voorwaarde om langer te kunnen doorwerken

Werknemers geven ook aan onder welke voorwaarden ze tot een hogere leeftijd kunnen doorwerken. Werknemers van 45 tot 65 jaar noemen ‘minder uren of minder dagen per week werken’ het vaakst. Ruim de helft van de werknemers vindt dat een kortere werkweek ertoe bijdraagt om langer aan het werk te kunnen zijn. Hun gezondheid maakt hierbij weinig verschil.
‘Lichter werk, lichamelijk en/of psychisch’ wordt als tweede belangrijke voorwaarde genoemd. Vier op de tien werknemers zonder een goede gezondheid en drie op de tien werknemers met een goede gezondheid noemen deze voorwaarde. Voor werknemers met een minder goede gezondheid is daarnaast ook een ’betere gezondheid’ belangrijk om langer aan de slag te kunnen blijven. (ANP)

Voorkom verzuim

Heeft u ook zorgen om uw ‘ongezonde’ medewerkers? Die zelf denken 2,5 jaar korter te kunnen werken in verband met de gezondheid. SUCSEZ helpt u met het gezond, vitaal en bevlogen houden van uw medewerkers! Hoe? Dat leggen wij graag uit, bij u aan tafel tijdens een vrijblijvende informatieve afspraak.

Met onze eigen arbodienst De Nederlandse Bedrijfsgezondheidsdienst bieden wij u de mogelijkheid om preventieve maatregelen te treffen. En als het nodig is om u en uw personeel bij eventuele ziekte te helpen zo snel mogelijk weer deel te kunnen nemen aan het arbeidsproces.

Neem telefonisch contact met ons op via 0182-304488 of stuur een e-mail naar inkomen@sucsez.nl.

 

Geen reactie's

Geef een reactie